Vsako leto 18. aprila radioamaterji praznujemo Svetovni dan radioamaterjev. Na ta dan leta 1925 je bil v Parizu ustanovni sestanek Mednarodne zveze radioamaterjev (IARU). IARU je za moto letošnje obletnice izbral misel ‘Stoletje povezav: Praznovanje 100 let inovacij, skupnosti in zagovorništva na področju radioamaterstva’ (dodatne informacije so na voljo na https://www.iaru.org/world-amateur-radio-day-april-18-2024/  ,  https://www.rac.ca/world-amateur-radio-day-2024-a-century-of-connections/http://arrl.org/news/world-amateur-radio-day-is-april-18-2024  , https://100fk.de/weltamateurfunktag/  ..)

Ob tej priložnosti je Zveza radioamaterjev Slovenije, podobno kot v minulih letih, zaprosila za začasen klicni znak S50WARD. Letos bomo S50WARD klicni znak uporabljali dva dneva, 18. in 19. aprila (po UTC).

Klicni znak lahko uporabljajo člani ZRS (radioklubi oziroma radioamaterji s poravnano ZRS kotizacijo).

Namen je, da ta klicni znak aktiviramo na čim več frekvenčnih obsegih, v čim več različnih načinih dela, tudi z delom preko radioamaterskih satelitov.

V izogib hkratnega pojavljanja S50WARD klicnega znaka na istem frekvenčnem obsegu in v istem načinu dela koordinacijo uporabe S50WARD klicnega znaka izvaja Miha S51FB. Vsak radioamater, ki bi v zgoraj navedenim terminu želel uporabljati S50WARD klicni znak kontaktira Miho in mu posreduje osnovne podatke:

kdo želi začasno uporabljati klicni znak
želeni termin uporabe
želeni frekvenčni obseg
želeni način dela (SSB, CW, DIGI, FM)

in v povratnem sporočilu bo sporočil ali je uporaba v želenem terminu možna ali pa ne.

Vsak, ki bo začasno uporabljal S50WARD klicni znak mora Mihi po zaključku aktivnosti poslati svoj dnevnik vzpostavljenih zvez v ADIF formatu.

Vabljeni k sodelovanju.